Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Eğer kayıt olmaya karar verdiyseniz, öğrenim durumunuzu gösteren belge (diploma, öğrenci belgesi vb.), 4 adet biyometrik fotoğraf ve sağlık raporu (sürücü olur) ile kursa gelmeniz yeterlidir.
Sağlık raporunu nereden alabilirim?
Aile hekiminden ücretsiz alabilirsiniz. Ayrıca Alsancak Sürücü Kursu'nun anlaşmalı kliniğinden 1 fotoğrafla gitmek şartıyla 75TL. Ücret ödeyerek de alabilirsiniz.
Hafta içi grubunuz var mı?
Evet, hafta içi grubumuzda eğitim hafta içi her akşam 17.00- 19.00 saatleri arasında yapılır. Toplam 2 haftadan ibarettir.
Hafta sonu direksiyon eğitiminiz var mı?
Evet, hafta sonu eğitim yalnızca haftada bir gün cumartesi günleri 09.00 – 19.00 saatleri arasında yapılır.
Sürücü Kursuna kayıt olmamız durumunda kursun işleyişini anlatır mısınız?
Kursumuza evraklarınızla birlikte kayıt yaptırdıktan sonra teorik derslerinizi göreceksiniz. Devamında görmüş olduğunuz teorik derslerden sınava (e-sınav) gireceksiniz. Sınavı başardıktan sonra direksiyon ders planlamanızı sizinle birlıkte kararlaştırılarak boş zamanlarınıza göre ve girebileceğiniz direksiyon sınav tarihiniz dikkate alınarak yapılacaktır. Direksiyon eğitiminizin bitiminde direksiyon sınavına katılacaksınız. Başarılı olduğunuz taktirde 1 hafta içerisinde sertifikanız hazır olacaktır. Sertifikanızı bizden alarak nüfus müdürlüğüne müracaat edip sürücü belgenizi alabilirsiniz.
Sınavlar nerede yapılır?
Teorik sınavlar için İzmir'de toplam 6 e-sınav merkezi bulunmaktadır. Bu e-sınav merkezlerinin herhangi birinde (hangi e-sınav merkezinde gireceğinize siz karar verebilirsiniz.) sınava katılabilirsiniz. Direksiyon sınavlarımız Gaziemir'deki Optimum AVM arkasında bulunan Beyaz evler bölgesinde yapılmaktadır.
E-sınav hakkında bilgi verebilir misiniz?
E-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapılan sınavlardır. Belirlenen e-sınav merkezlerinde, belirlenen tarih ve saatlerde yapılmaktadır.
Bilgisayar kullanmayı bilmiyorum. E-Sınav’da başarılı olabilir miyim?
Evet, başarılı olursunuz. E-sınavda yalnızca 3 tuş kullanacaksınız (ileri, geri okları ve onay tuşu).
Teorik derslerinizde ne gibi eğitim materyali kullanıyorsunuz?
Teorik derslerimiz sine vizyon eşliğinde power point sunumu şeklinde yapılmaktadır.
Kursunuzda evde çalışmam için verebileceğiniz ders materyalleri var mı?
Kayıt olan kursiyerlerimize özel telefonunuza indirebileceğiniz uygulama mevcuttur. Bu uygulama içerisinde örnek soru çözümleri, konu anlatımları ve video dersler mevcuttur. Ayrıca Alsancak Sürücü Kursu özgün ders kitapçığımızı kayıt anında ücretsiz olarak adaylarımıza vermekteyiz.
Kurs ücreti dışında masrafım olacak mı?
Evet, kurs ücreti dışında teorik (elektronik) sınav harcı, direksiyon sınav harcı ve sürücü sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmek için masrafınız olacaktır.
Teorik (elektronik) sınav harcımı nereye yatırabilirim?
Teorik (elektronik) sınav harcınızı kredi kartınızla https://odeme.meb.gov.tr/ web adresinden online olarak yatırabilirsiniz.
Direksiyon sınav harcımı nereye yatırabilirim?
Direksiyon sınav harcınız kurs tarafından tahsil edilmekte olup sınava giren tüm kursiyerlerin direksiyon sınav harçları toplu olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hesabına yatırılmaktadır.
Direksiyon çalışmaları için ayrıca para verecek miyim?
Hayır, bize vereceğiniz kurs ücreti bizden alacağınız teorik ve direksiyon dersleri için alınan ücrettir. Ayrıca direksiyon dersi için para istenmeyecektir.
Sınava girerken yanımda ne bulundurmalıyım?
Sınava girerken yanınızda kurstan alacağınız sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanı/kimlik belgesi bulundurmalısınız.
Sınava girerken yanımda cep telefonu bulundurabilir miyim?
Hayır, sınav kuralları gereği teorik e-sınavda yanınızda cep telefonu bulundurmanız yasaktır.
Sınav hangi saatte başlar?
Teorik sınav; belirlenen e-sınav merkezlerinde sizin için daha önceden alınan, randevu gün ve saatinde başlar. (E-Sınav’a geç kalanlar şayet sınav salonundan herhangi bir kursiyer çıkmamışsa sınava alınır. Ancak sınav süresi uzatılmaz.)
Direksiyon sınavı; randevulu olarak yapılmaktadır. Sınav randevu saatiniz bizden alacağınız “sınava giriş Belgesi’nde yazmaktadır. Sınavdan 20 dakika önce sınav alanında olmanız sizin faydanızadır. Sınava geç kalanlar (1 dakika bile olsa) maalesef sınava alınmazlar.
E-Sınav’da verdiğim yanlış cevaplar, doğru cevaplarımı etkiler mi?
Hayır, etkilemez (yani dört yanlış bir doğruyu götürmez).
E-Sınav’da başarısız olmam durumumda tekrar sınav harcı yatırmama gerek var mı?
Evet. Sınavlardan başarısız olmanız durumunda tekrar sınav harcını yatırmak zorundasınız.
E-Sınav’da kaç soru sorulacak?
Teorik sınavda toplam 50 soru sorulacaktır. (Soru dağılımı: Trafik ve Çevre Bilgisi 23, İlkyardım Bilgisi 12, Araç Tekniği 9, Trafik Adabı 6)
E-Sınav’da geçme notu nedir?
E-Sınav’da 70 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır.
E-Sınav’da başarısız olmam durumunda tekrar sınava girebilir miyim?
Evet, e-Sınav’da başarısız olmanız durumunda 3 kez daha sınava girme hakkınız vardır.
E-Sınav’da başarısız olmam durumunda direksiyon sınavına girebilir miyim?
Hayır, direksiyon sınavına katılabilmeniz için e-sınavı başarmanız ön koşuldur.
E-sınav sonuçlarını ne zaman öğrenebilirim?
E-sınav sonuçlarını sınav bitiminde oda girişindeki cihazdan TC. Kimlik numaranızı girerek öğrenebilirsiniz.
Direksiyon sınavından başarısız olmam durumunda tekrar sınava girebilir miyim?
Evet direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda 3 kez daha sınava girme hakkınız vardır.
Direksiyon sınavında başarısız olmam durumumda tekrar sınav harcı yatırmama gerek var mı?
Evet. Direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda tekrar sınav harcını yatırmak ve alacağınız minimum 2 saat direksiyon dersi ücretini ödemek zorundasınız.
Direksiyon sınavından 4 hakkımdan da başarısız olursam ne yapmalıyım?
Umarız böyle bir durumla karşı karşıya kalmazsınız. İlk 4 hakkınızdan başarısız olmanız durumunda, direksiyon eğitimini yeniden almak koşulu ile (alacağınız direksiyon derslerinin ücreti ayrıca tahsil edilecektir) tekrar 4 kez direksiyon sınavına girme hakkı elde edersiniz.
Direksiyon sınavından 4 hakkımda da başarısız olursam “manuel otomobil” tercihimi “otomatik otomobil” olarak değiştirebilir miyim?
Evet. Direksiyon sınavı ilk 4 hakkınızdan başarısız olmanız durumunda “manuel otomobil” tercihinizi “otomatik otomobil” olarak değiştirebilirsiniz.
Sınavları başardıktan sonra sürücü belgemi nereden alabilirim?
Sınavları başardıktan sonra bizden alacağınız dosyanızla herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurarak (internetten randevu almanız gerekmektedir) sürücü belgenizi alabilirsiniz. Nüfus Müdürlüğüne gitmeden önce sürücü belgesi harç ücretini ziraat bankası veya Halkbank ATM lerinden (kartsız işlemlerden) yatırmayı unutmayınız.
Sürücü belgesini çıkartmadan sertifika ile araç kullanabilir miyim?
Hayır, sürücü sertifikanızı sürücü belgesine dönüştürmeden araç kullanmanız yasa gereği mümkün değildir.
B sınıfı (veya E sınıfı veya D sınıfı) sürücü belgem var A1 veya A2 veya A sınıfı sürücü belgesi almak için ne yapmalıyım?
Bu durumda A1 veya A2 veya A sınıfı sürücü belgesi almak için teorik sınava girmeden yalnızca direksiyon dersinden sorumlu olacaksınız ve sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.
Stajyer sürücülük nedir?
İlk defa sürücü belgesi alacak kişiler 2 yıl süreyle stajyer sürücü kabul edilmektedir.
Bu kişiler, iki yıllık stajyerlikleri boyunca yanlarında herhangi bir kişinin bulunmasına gerek olmadan, şehir içi veya şehir dışında her sürücü gibi sahibi oldukları sürücü belgesinin kullanmaya yetki verdiği araçları kullanabileceklerdir. Ancak bu iki yıllık süre içerisinde bu kişilerin; 0,20 promil üzeri alkollü olarak araç kullanırken bir kere yakalanmaları, asli kusurlu olarak ölümlü trafik kazasına sebep olmaları, kırmızı ışıkta geçmeleri, yayalara ilk geçiş hakkını vermemeleri, araç kullanırken kask veya emniyet kemeri takmamaları ve yasal hız sınırları limitlerini aşmaları gibi durumlarda üç defa cezai işleme maruz kalmaları veya toplam 75 ceza puanını doldurmaları gibi hallerde stajyer sürücü belgeleri iptal edilerek, tekrar herhangi bir sürücü kursuna kayıt olmaları ve tekrar sınavlara girmeleri gerekecektir
İlkokul mezunu olanlar hangi tarihe kadar sürücü belgesi almak için müracaat edebilirler?
İlkokul 4. Sınıfı bitirmiş olanlar (ilkokul diplomaları olmasa dahi) sürücü belgesi almak için müracaat edebilirler.
İlkokul birinci veya ikinci veya üçüncü sınıftan, hatta dördüncü sınıfın ortalarından ayrılanlar sürücü belgesi alabilirler mi?
Bu durumdaki kişiler Halk Eğitim Merkezlerine başvurmaları ve gerekli eğitimi görmeleri durumunda kendilerine verilecek olan “Yetişkinler İçin İkinci Kademe” belgesi ile sürücü kursuna başvurabilir ve sürücü belgesi alabilirler.
Okuryazar belgesi ile sürücü belgesi alınabilir mi?
Hayır, bu belge ile sürücü belgesi alınamaz. Okuryazar belgesi olan kişilerin de “Yetişkinler İçin İkinci Kademe” belgesi almaları ve bu belge ile herhangi bir sürücü kursuna başvurmaları gerekmektedir.
SRC belgesi nedir? SRC belgesi nereden alınır?
SRC belgesi karayollarında uluslararası veya şehirlerarası yolcu veya yük taşımacılığı yapacak olanların alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi’dir. SRC Kursları ile sürücü kursları farklı kurumlardır. SRC belgesi, bu belgeyi vermek için yetki belgesi almış kurumlardan alınabilir.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz.hiçbir suretle veri güvenliliğini ihlal etmiyoruz